Jumat, 28 Oktober 2011

KISAH MANG KARDUN

sebut we Mang Kardun, manehna geus lila ngumbara di Jakarta hampir kana 15 Tahun na..pas manehna rek balik ka lembur, saminggu sa acan na nelpon ka kluarga na nu di lembur bari nawaran oleh2 jang keluargana

Mang Kardun : " Halo Jajang, ieu Mamang... ke mamang rek balik minggu hareup, hayang oleh2 naon..?"

Jajang : " Hoyong HP Blackberry pokona mah Mang..."

Mang Kardun : " Heug gampang atuh eta mah ke ku amang di pang mawakeun..., cik tanya si oding hayang naon oleh2na..?"

Jajang : " ( bari nanya heula ka si oding nu kabeneran aya gigireun ), hayang Kamera Digital ceunah mang..."

Mang Kardun : " Heug atuh ke di pang mawakeun ku mamang kamera Digital Model Anyar..., cik mana si Emak titah ngobrol hayang naon..?"

Jajang : " ( gogorowokan manggil Emak...trus mikeun HP na titah ngobrol jeung mamang na ), yeuh mak, ci mamang hayang ngobrol..!!"

Mang Kardun : " Halo Emak, Hoyong Oleh2 naon ke mun Kardun Mulang ka Lembur..?"

Emak : " alah ujang keun we atuh ulah repot2, Emak mah ku ujang salamet oge geus atoh...." ( maklum ari kolot mah bijaksana )

Mang Kardun : " Keun atuh Emak khan teu sataun sakali itung2 ka inget budak ka nu jadi indung... tuh si Jajang & Oding oge ke bade di pang nyandakeun oleh2 HP Blackberry + Kamera Digital.." ( ngobrol bari jiga nu bangga )

Emak : " keun syukur atuh ari geus sukses mah bisa kabeuli sagala, tp Emak mah nitip we pang Meserkeun BH 10 Stel...meh teu Mahal Teuing nya..!!"

Mang Kardun : " Haaah...?? Aduh Oleh2 na ulah BH atuh Mak, nu sanes we nyak...?" ( Bari ngarayu Emak na )

Emak : " naha Kunaon..? apanan BH mah Murah hargana teu cara HP / KAMERA, ato Era kitu Meuli BH jang Emak..??"

Mang Kardun : " Sanes Kitu Mak, Apanan mun oleh2 BH mah ke pasti hese NYOPET na.. piraku abdi kedah Ngarawel BH batur nu keur dipake atuh ke kapanggih COPET na..?!"

Emak : " Haaarr...Geuning Silaing teh jadi Copeeeettt..????" ( langsung pingsan teu hudang deui sampe ka saminggu )

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar