Kamis, 27 Oktober 2011

KALAKUAN SI JUNED

Sebut we ngarana JUNED, manehna budak bangor jeung caliweura di hiji lembur, hiji mangsa manehna anyar jadian bobogohan jeung awewe nu singhoreng eta awewe budak Pak Haji nu katelah galak di lembur eta, trus manehna Niat Rek APEL mlm Minggu pertama...

JUNED : Assalamu alaikum Pak Haji ". ( cungar cengir bari sieun )

PAK HAJI : " Wa Alaikumsalam, rek naon maneh kadieu ??." ( bari molotot maklum galak )

JUNED : " Bade Apel ka ci Nenk Pak Haji...( beungeut pede bari pelenyun udud )

PAK HAJI : " Heug ku Bapak di ijinan tapi kudu bisa ngajawab pertanyaan, mun teu bisa wayahna maneh teu bisa apel ka budak bapak ". ( ngadadak rada sholeh teu amuk2an )

JUNED : " mangga Pak Haji, naon tah pertanyaan na, sok atuh enggal tos teu kiat yeuh hoyong pendak sareng ci nenk." ( panasaran geus teu sabar )

PAK HAJI : " pertanyaan Bapak mah ngan hiji, Cik ari maneh Nyembah teh Ka nu aya atawa nyembah ka nu euweuh..?

JUNED : " ( na jero hate : wah cilaka duabelas euy ieu mah ) nya panginten ka nu aya."

PAK HAJI :" Nya jelaskeun mun bener AYA teh mana..?

JUNED : " Ka nu euweuh atuh lah meh tereh..." ( geus mulai teu sabar )

PAK HAJI : " Euweuh naon na kudu puguh..?"

JUNED : " Euweuh ci nenk na jigana mah Pak haji... da atuh bingung, ngajawab AYA salah, ngajawab EUWEUH oge salah..jd kumaha atuh..? ceuk Bapak Naon atuh jawaban na.?( mulai jamedud da geus teu kuat hayang gancang panggih jeung budakna )

PAK HAJI : " nu puguh mah nyembah ka nu euweuh "

JUNED : " euweuh naon na..? ( kesel bari ngabalikeun pertanyaan ka pa haji )

PAK HAJI : " Euweuh DUA na, soalna ngan eta Hiji2 na nu kudu di sembah ".

JUNED : " waahh 100 kanggo Pak Haji plus 2 KATA ti simkuring kanggo Pak Haji ".

PAK HAJI : " naon 2 KATA eta teh..?" ( panasaran bari menerkeun kopeah )

JUNED : " CUNGUR SIAAA....!!! geus kapalang putus lah aing mah,,( lumpat satarikna bari kukulutus da maklum keuheul )

PAK HAJI : " Kehed teh NURUSTUNJUNG siaaahh ka koloot....( maledog ku sendal BAKIAK )

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar