Kamis, 05 November 2009

ARUS BALIK

Ayeuna mah loba nu mudik Arus Balik,,,,terutama mah eta Motor meuni siga Rameutuk manggih Cai, ngagulung sampe ka gandeng jeung rarecet klakson...

tp dina nu ngagulung eta aya kolot ( Bapa2 & Ibu2 ) meuni watir di perhatikeun ti kajauhan manehna ngadorong motor, akhirna ku uing disamperkeun da karunya, trus uing panasaran geus we di tanya api2 basa-basi

UING : " Pak, bade mudik kamana..?? "

SI BAPAK : " Ah Caket mung Ka SUMEDANG Cep.."

UING : " Uluh Lumayan tebih atuh nya..? Dupi Ieu motor kunaon, se'ep bensin atanapi mogok..??"

SI BAPAK : " Ah Teu kunanaon cep motor mah da sae keneh.. malihan mah nembe meser minggu kamari ( ceuk indung na ngilu nembalan )."

UING : " Oh kitu..? naha atuh kunaon ieu motor di dorong teu di hurungkeun..?? (bari nempo motor nu emang alus keneh )."

SI BAPAK : " Teu kunanaon cep ( bari semu beureum beungeut )...trus Ibu na milu ngajawab " eta cep di dorong teh ngahaja, da soalna si BAPAK teu tiasa kana motor, mung ari ka Ibu mah nyariosna nuju BISUL BUJUR janten teu tiasa calik ( ceuk si Ibu bari jamedud )."

UING : " ( Bari ngabayangkeun TASIK - SUMEDANG ngadorong motor )...Har ari bapak kunaon teu naek bus atuh..??

SI BAPAK : " Nyaeta Bapak jeung Ibu mah mun naek Bus sok Utah kaluar jeung peujit na...

UING : ( bari ngaleos trus kukulutus )...aahhh dasar jelema weureu,,hanjakal di sampeurkeun jauh2..!!!

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar