Kamis, 05 November 2009

TUKANG RONGSOK

Ieu mah babaturan ulin keur TK baheula, sebut we ngarana Jang Suha (ngaran aslina Suhantini Pratiwi )..
profesi maneh na tukang rongsok, trus maneh na minggu kamari anyar kawin jeung orang sebrang, mun teu salah mah orang palembang pamajikan na teh, da ayeuna oge jang Suha cicing diditu....

kacaritakeun poe ka 3 anyar kawin maneh na nyiar rongsokan ti kampung ka kampung di palembang, tp nu jadi aneh maneh na pas balik ngider rongsokan saparat jalan ujug2 ceurik wae, akhirna di tanya ku Polisi nu kabeneran nempo jang Suha ceurik..

POLISI: " kunaon bapa teh ceurik..?? naha aya nu ngarampok atawa kumaha.??

SUHA : " ah ari nu ngarampok mah teu aya pak, da rampok mah moal beuki kana panci jeung katel urut".

POLISI : " trus nu jadi sedih na naon atuh?". ( bari bingung )

SUHA : " abi teh emut ka istri di bumi, keur mah geulis trus pinter masak, abi teh sono pisan... mangkaning anyar nikah 3 dinten kamari".

POLISI :" atuh mun kitu mah ulah sedih kudu na bersyukur, emang kunaon matak ceurik teh gara2 pasea jeung mitoha..??".

SUHA : " sanes pak, tapi abi teh hilap deui jalan uih...jd sedih moal tiasa pendak jeung istri di bumi da teu tiasa uih ". ( bari beuki tarik ceurik na )

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar