Kamis, 05 November 2009

PERJAKA ASLI

Mursih..( lainn garan aslina )...mojang desa nuparawankenehjeung can pernah bobogohan...hiji mangsa pamit ka indungna rek indit gawe ka Kota Jakarta..trus samemeh indit ku indungna dibere wejangan kieu " kade anaking mun ka kota gede sing bisa jaga diri komo deui mun meunang lalaki, omat kudu meunangkeun lalaki nu kategori na :
1. lalaki nu Setia
2. lalaki nu Tanggung Jawab
3. lalaki nu Perjaka Tingting

Kacaritakeun Mursih geus gawe 1 taun di Jakarta trus kamari balik mudik, ku indung na ditanya :

Indungna : " Neng Di Jkt teh damel di mana..?? Kumaha tos gaduh Jodo neng teh..??".

Mursih : " alhamdulillah Damel di PUB ( Pabrik mksd na mah ). neng oge tos gaduh jodo sesuai kriteria Ibu nyaeta nu Satia, tanggung Jawab, Masih Perjaka."

Indungna : " wah kumaha kasep teu ..?? cik caritakeun ka Ibu "

Murish : " Kasep bu, trus eta maneh na satia pisan sampe ka neng pulang kerja oge di antosan di luar bari huhujanan

Indungna : trus..??

Mursih : " trus maneh na oge Hemat,da pas Kost an neng di konci, manehna ngajakan neng bobo di Hotel, trus ceuk manehna mending sewa kamar hiji ku duaan meh irit biaya, tah apanan eta teh hemat nya bu..??

Indungna :" ooh..nya hemat eta mah lalaki teh..trus manehna perjaka atawa duda..???

Mursih :" kantenan atuh ibu perjaka pisan, da soalna pas bobo di Hotel oge eta gagaduhan na di Bungkus Plastik merk SUTRA.

Indungna : " atuh berarti.....?? ( bari keuheul )...nasateh mursih kalakuanteh kabina2,,( langsung pingsan )

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar